Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Snowman Challenge ☃

 


Ο χειμώνας έφτασε και στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning στο οποίο συμμετέχουμε, την περίοδο αυτή θα ασχοληθούμε με τον χιονάνθρωπο, το χιόνι, τις φυσικές επιστήμες, την κλιματική αλλαγή και πολλά ακόμη!

Λάβαμε από έναν χιονάνθρωπο μια πρόκληση, όπου θα πρέπει να ψάξουμε καλά στην βιβλιοθήκη του σπιτιού μας και να βρούμε βιβλία με κεντρικό ήρωα έναν.....χιονάνθρωπο!⛄⛄⛄
Καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές από διάφορες χώρες του κόσμου το μήνυμα ήταν στα αγγλικά έτσι ώστε όλοι να το λάβουν και να δράσουν!

 Εμείς, φυσικά και αποδεχτήκαμε την πρόκληση και φέραμε στο σχολείο μας παραμύθια και βιβλία με χιονάνθρωπους, από τα οποία αποφασίσαμε ομαδικά να ασχοληθούμε με το βιβλίο "Το χιονανθρωπάκι μας" της Μαριλένα Καββαδά.



Στη συνέχεια, με αφορμή το παραμύθι που διαβάσαμε, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας χιονάνθρωπο χρησιμοποιώντας απλά υλικά τα οποία είχαμε στο σχολείο μας. 
Μια παλιά κάλτσα, λίγο αλεύρι καθώς και πολλή παιδική φαντασία οδήγησε στην δημιουργία του ήρωα της ιστορίας τον οποίο ονομάσαμε "χιονάνθρωπο της αγάπης" ο οποίος θα μας συντροφεύει στα φανταστικά ταξίδια που θα κάνουμε σε συνεργασία με τους μαθητές από τις άλλες χώρες!


Όλα τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα έφτιαξαν τον δικό τους χιονάνθρωπο και τώρα απομένει η συνάντηση τους 💞



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου